A Fidesz-KDNP számára elfogadhatatlan, hogy három alpolgármestere legyen Salgótarjánnak

3100.hu Fotó: Az alpolgármesterek eskütétele

Elfogadhatatlan, hogy egy 15 fős képviselő-testületben három alpolgármester legyen – mondta a salgótarjáni közgyűlés múlt heti alakuló ülésével kapcsolatban tartott hétfői sajtótájékoztatóján Fenyvesi Gábor.

A Fidesz-KDNP helyi frakciójának szóvivője úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP a megyeszékhely legnagyobb támogatottságú pártja, amely az önkormányzati választáson a szavazatok 43 százalékát szerezte meg. Ezzel a közgyűlésben is a kormánypárt van jelen legnagyobb létszámban, ugyanakkor ez az eredmény kevés volt a győzelemhez – tette hozzá.

Fenyvesi Gábor kiemelte: a közgyűlésben elért egyharmados eredményéhez viszonyítva a Fidesz-KDNP kérte a bizottsági helyek egyharmadát is, hogy ellenzéki ellenőrző szerepüket mindenhol be tudják tölteni, ezt azonban a többség elutasította. A frakciószóvivő valószínűsítette, hogy ennek politikai okai voltak, úgy fogalmazott: a győztesek részéről “megkezdődtek a kifizetések a helyek szétosztásával”.

Hozzátette: a Fidesz-KDNP számára az pedig már teljesen elfogadhatatlan, hogy a 15 fős testületben a korábbi kettő helyett három alpolgármestert neveztek ki. A frakciószóvivő kitért rá: volt már olyan időszak, amikor három alpolgármestere volt a városnak, de 2006 és 2010 között a harmadik vezető társadalmi megbízatásban, főállású társai tiszteletdíjának feléért látta el feladatát, az akkor nem mellesleg 25 tagot számláló testületben.

Nem értenek egyet az alpolgármesterek, az önkormányzati képviselők és a biztossági tagok tiszteletdíjának emelésével sem, amelyről szintén döntött a baloldali többségű közgyűlés a múlt heti alakuló ülésen, ezt frakciójuk nem szavazta meg, tartózkodtak az erről szóló döntésnél – hangsúlyozta a politikus.

 

3100.hu Fotó: Az alpolgármesterek eskütétele a salgótarjáni közgyűlés október végi alakuló ülésén