A Fáy András körúti után hamarosan újranyit az Acélgyári úti élelmiszerbolt is

A napokban újra megnyílt az élelmiszerbolt a Fáy András körúton. Az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója, Salgótarján polgármestere és a városrész képviselője is jelen voltak az első vevők érkezésénél, akik hosszú ideje bíztak a környék legnagyobb kereskedelmi egységének újraéledésében – közölte honlapján a város önkormányzata.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. csődje után – ami Salgótarjánban és környékén számos bolt bezárásához vezetett – folyamatosan érkeztek a lakossági jelzések az önkormányzathoz. Több településrész lakóinak, elsősorban az idősebb korosztálynak ugyanis komoly gondot jelentett, hogy az egyszerű, mindennapos bevásárlásra nem volt megfelelő lehetőség lakóhelyük közelében.

Dániel Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a kemerovói üzlethelyiség az önkormányzat tulajdonában van, ezért itt lehetőség volt új bérlőt keresni és mind a város, mind a bérlő számára előnyös szerződést kötni. Más a helyzet ott, ahol még a felszámolás alatt lévő Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzlethelyiségeiről van szó. Erről Fekete Zsolt polgármester nyilatkozott a városi televíziónak. A polgármester elmondta, hogy üzleti szempontból az önkormányzatnak több bolt esetében nem sok mozgástere van, hiszen független üzleti szereplők, vállalkozások és befektetők közötti megállapodásokra lesz szükség, de a város vezetése elkötelezett és minden lehetőséget megragadva támogatja, hogy Salgótarján valamennyi városrészén megfelelő színvonalú és kínálatú boltok működjenek. A polgármester tudomása szerint a tárgyalások jól haladnak és fél éves időtávlatban a peremkerületi boltok megnyitására is van remény.

Tóth László, az Unió Coop Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy jellemzően a cégük szokott új értékesítési helyeket keresni és sok szempontból a salgótarjáni megjelenést nem tartották vonzónak, de a polgármester közbenjárásának és a salgótarjáni városvezetéssel történt sorozatos egyeztetéseknek köszönhetően mégis az üzlet beindítása mellett döntöttek. A vezérigazgató a boltnyitásnál megszólította a vevőket is, akiknek visszajelzéseire a cég számít a termékkínálat további bővítéséhez.

A vezérigazgató ismertette azt is, hogy már tulajdonukba került az Acélgyári úti üzlethelyiség is, itt április végén vagy májusban nyit majd újra az élelmiszerbolt.