A falu rossza – Újabb telt házas premierre készül a Zenthe Ferenc Színház

A hétfői premierbérletes előadás és a keddi szólóelőadás is telt házas lesz a Zenthe Ferenc Színházban, a társulat A falu rossza című művet viszi színre.

A Zenthe Ferenc Színház előadása Tóth Ede A falu rossza című Örkény István által átdolgozott vígjátéka, melyet január 22-én és január 23-án 19 órától láthat a közönség – legalábbis azok, akik korábban bérletet vásároltak, vagy a szabad helyekre szóló jegyekhez tudtak hozzájutni.

A falu rossza a legjobb ember a faluba’ – dióhéjban. Nagy a szerelemben, nagy a dúlásban és keservben, szakadjon az a szív, amúgy magyarosan! Pedig odavannak ám érte – haj, de hányan! -, ám ő mégis nagyon odavan. Ezért danol, s dülöngél ez a csupaszív nagyember, akit Tóth Ede álmodott e tájra, hol Örkény is rátalált, s tollával nógatta tovább, ide, egészen az orrunk elé, ismerjünk csak magunkra. Hisz mi vagyunk a falu – lyányok és apák, pletyka és bor, tánc a pokolig meg vissza, röhögve-sírva népszínmű módra, cemendéstül-kutastul, hol a kútba szorulva ott tengődünk mindannyian, kacérkodva a groteszkkel – meg-megtartva azért mihagyományunkat – … el egész az abszurdig! Móka hát ez, kifordított ködmön – ahogy Chaplin mondá: a tragédia premier plan-ban, a komédia nagytotálban lefilmezett élet!

A darab iránti fokozott érdeklődésről Andó Ákos tájékoztatta a 3100.hu-t. A Zenthe Ferenc Színház sajtókapcsolatokért felelős vezetője emlékeztetett rá: a színház premier-előadásai iránt rendre jelentős az érdeklődés – táblás ház előtt debütált ősszel a Még egyszer hátulról című darab is. Január elején ezt a darabot szólóelőadásként már újra műsorra tűzte a társulat, így lesz ez A falu rossza esetében is. Andó Ákos kérdésünkre elmondta: a színház már keresi a megfelelő időpontot egy harmadik salgótarjáni előadásra, ami a társulat jelentős számú idei vendégjátékai okán nem egyszerű feladat, de reményeik szerint tavasszal, a Tarjáni Tavasz kínálatába be tudják majd illeszteni a darab újbóli műsorra tűzését szólóelőadásként.

A szereplők között Mikó Istvánt, Máté Krisztiánt, Marjai Virágot, Albert Pétert és Eke Angélát is láthatják, továbbá közreműködnek a Nógrád Táncegyüttes tagjai, valamint Hrúz Dénes és Hrúz Szabolcs zenészek is. A darab rendezője Susán Ferenc, a rendező munkatársa Gyuriska János, a dramaturg Sándor Zoltán, a díszlet- és jelmeztervező Pallós Nelli.

 

Kiemelt fotó: Mikó István és Máté Krisztián a darab próbáján (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)