A ceredi kortárs művésztelep alkotóinak munkái is láthatóak a Római Magyar Akadémián

A Római Magyar Akadémián és Capena városában 25 európai kortárs művész közel 50 művét tekintheti meg a közönség. A programon a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep alkotóinak munkái is láthatóak.

Szerdán kezdődött a Római Magyar Akadémián illetve Capena városában a háromnapos RevitArt című rendezvénysorozat, ami egyben az Akadémia évadnyitó fesztiválja is. A rendezvénysorozat szerda este indult a Falconieri Palota Galériájában az azonos című RevitArt kortárs képzőművészeti kiállítással, amelyen a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep mutatkozott be a capenai SalGrotta Kulturális Egyesület társaságában.

A Németh Pál által gondozott tárlaton a római közönség 25 európai kortárs művész közel 50 művét tekintheti meg. Magyarországot Borbály Attila, Fürjesi Attila, Krnács Ágota, Kun Cecília, Palik Eszter, Sánta László, Szemethy Imre, Szemethy Orsolya és Szőke Erika képviselik.

A kiállításmegnyitó részeként sor került Cered és Capena önkormányzatai között egy kulturális együttműködési szerződés aláírására is, a két város polgármestere (Dr. Roberto Barbetti és Dániel László), valamint a két művésztelep elnökének (Fernando Urbani és Fürjesi Csaba) jelenlétében.

A fesztivál pénteken 19 órakor Capena városának főterén (Piazza del Popolo) folytatódik egy művész találkozóval, ahol felavatják Hervé-Lóránth Ervin legújabb monumentális szobrát, majd a közönség egy magyar gasztronómiai bemutatón és kóstolón vehet részt illetve az azt követő Köles Eliza Group és Cirkusz-KA koncerten.

 

Forrás: hirado.hu / Kiemelt fotónk illusztráció! (Forrás: Artcolony Cered | Facebook)