A Budapesti Gazdasági Egyetem bázisiskolája lett a Táncsics

Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója, Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora és Juhászné Janik Beatrix, a Táncsics Mihály Szakgimnáziuma igazgatója

Bázisiskolaként kapcsolódik be a Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjába a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma. Az egyetem a felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató középiskolás programját tavaly indította el, amihez most újabb tizenhárom középiskola, köztük a Táncsics is csatlakozott. A BGE elsősorban a gazdaságinformatikus és üzleti képzéseket népszerűsíti a diákok körében interaktív színházi előadások, Cinema Science Café, workshopok, Középiskolások Nyári Egyeteme megszervezésével. Tavaly óta eddig 18 helyszínen 50 program valósult meg, amelyeken közel 2500 középiskolás diák vett részt – közölte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum.

A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programjában az intézmény oktatási portfóliójába tartozó egyéb szakok mellett, kiemelten a gazdaságinformatikus és üzleti képzéseket népszerűsítik a diákok körében. Az első évet most záró, összesen 4 éves időtartamú projektet interaktív élményközpontú előadások és képzések, továbbá motivációs, pályaorientációs és kommunikációs workshopok, szakmai bemutató programok, vállalatlátogatások fémjelzik. A diákok ugyanakkor blogírást is tanulnak és részt vesznek a Középiskolások Nyári Egyetemén. A csatlakozó középiskolákkal való együttműködési megállapodásokat Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora, Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja és a résztvevő intézmények vezetői együttesen írták alá.

Az üzleti alapképzési szakokra felvett hallgatók számát tekintve egyetemünk országosan az első helyen áll. A turizmus-vendéglátás alapképzésünket a hazai felvételizők több mint fele, a nemzetközi gazdálkodást több mint 40 százaléka, a pénzügy és számvitel alapképzést pedig több mint harmada választotta. Ilyen számok tükrében igen nagy a felelősségünk, hogy segítsük középiskolásokat abban, hogy olyan képzéseket válasszanak, melyek valós piaci igényekre adnak választ. Épp ezért képzési portfóliónk kialakításánál folyamatosan reagálunk a munkaerőpiaci trendekre – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója úgy fogalmazott: megyénk és a nógrádi szakképzés elismerésének tekinti azt, hogy tagintézményük az ország egyik meghatározó és az üzleti képzésben legnagyobb egyetemével fűzte szorosabbra a kapcsolatát. Az SSzC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma igazgatója, Juhászné Janik Beatrix pedig azt hangsúlyozta, hogy a BGE programjába való becsatlakozásuk új célokat, a szakmai karrier irányába lehetőséget nyithat az intézmény diákjai számára.

 

Kiemelt fotó: Gembiczki Ferenc, a Salgótarjáni Szakképzési Centrum főigazgatója, Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora és Juhászné Janik Beatrix, a Táncsics Mihály Szakgimnáziuma igazgatója (Fotó: Salgótarjáni Szakképzési Centrum)