A Bombardier uniós támogatással fejlesztett Mátranovákon

A csíksomlyói búcsúba közlekedő II. Rákóczi Ferenc mozdony Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2015. április 27-én. A mozdony a magyar síneken egyre nagyobb számban megjelenő Bombardier TRAXX típus, egyedi matricázással ellátva. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A Bombardier Transportation Hungary Kft. európai uniós fejlesztési forrás felhasználásával fejlesztette Mátranovákon a gyártás hatékonyságát és kapacitását.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Bombardier Transportation Hungary Kft. 52,83 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2013-ban az Új Széchenyi Tervben a komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázati kiíráson. A vállalkozás a több mint 258,96 millió forint összköltségű projektjében a gyártási volumen növelését szolgáló megmunkálókat, hegesztő berendezéseket és különböző mérőgépeket vásárolt és korszerűsítette a gyártócsarnokot. A fejlesztés alapvető célja a gyártás hatékonyságának növelése, biztonságos és korszerű működési környezet kialakítása – írja közleményében a társaság.

A Bombardier Transportation Hungary Kft. főtevékenysége a fémszerkezetgyártás. A vállalkozás 2005-ben vásárolta meg a Mátranovákon található gyártó üzemét, melyben az elővárosi, regionális, távolsági motorvonatok és egyéb személyszállító, kötött pályás járművek forgóváz kereteinek gyártását végzi lemezdarabolással, alakítással és hegesztéssel.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: A csíksomlyói búcsúba közlekedő II. Rákóczi Ferenc mozdony Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2015. április 27-én. A mozdony a magyar síneken egyre nagyobb számban megjelenő Bombardier TRAXX típus, egyedi matricázással ellátva. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)