A Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősort is kiszínezné a Sakkozzuk ki! csapata

Mivel a csoport tagjai és önkéntes segítőik ezúttal is a városlakók örömére és megelégedésére kívánják megvalósítani tervüket, ezért a lakosságot is szeretnék bevonni a tervezésbe. Ötleteket, javaslatokat várnak arra, hogy milyen grafika kerüljön majd – várhatóan jövő tavasszal – a lépcsősorra.

Még idén, az előttünk álló hétvégén megvalósulhatott volna a közösség negyedik szabadtéri akciója a Rákóczi úti, a Pécskő úti és a postai aluljárói helyszíneket követően. Mint azt korábban meghirdették: a tűzhelygyári betonkerítés kapott volna új arculatot. A Sakkozzuk ki! Akciócsoport azonban a hétvégére tervezett akció közösségi oldalán szerda este annyit közölt, hogy rajtuk kívül álló történések hatására elmarad a festés a Rákóczi úton. Hozzátették: a megtervezett látványtervnek új helyszínt keresnek, javaslatokat erre is szívesen fogadnak.

Ilyennek álmodták meg a tűzhelygyári kerítést, a látványtervnek most új helyszínt keresnek (Látványterv: Sakkozzuk ki! | Facebbok)
Ilyennek álmodták meg a tűzhelygyári kerítést, a látványtervnek most új helyszínt keresnek (Látványterv: Sakkozzuk ki! | Facebook)

Ha sikerül új helyszínt találni a terveknek, akkor annak felfestésével, illetve a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor “szürke-mentesítésével” folytatódna tovább jövőre a közösség városszépítő és -színesítő akciósorozata. Hogy jövő nyáron, a tanév végeztével már zongorabillentyűket imitáló vagy éppen nonfiguratív mozaikkal kirakott lépcsősoron sétálnak majd a gimnazisták és a kollégisták, azt városi, közösségi tervezés keretében dönti majd el a Sakkozzuk ki! csapata.

 

Kiemelt fotó: A sok lehetőség közül egy, milyen arculatot kaphat jövőre a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor (Illusztráció!)