A Balatonig viszi az utasokat Kelet-Nógrádból az új nyári buszjárat

Közvetlen elérhetőséget biztosít a Balatonhoz Kelet-Nógrádból a nyári időszakban a Volánbusz, új járat indul Salgótarján és Balatonlelle között, Siófokon keresztül.

A társaság közleménye szerint jelentősen könnyebbé válik a Balaton elérhetősége az idei nyári időszakban az ország számos térségéből, miután több új járatot is indítanak hazánk kedvelt üdülőhelyéhez. Emellett a meglévő kínálatot is több viszonylaton jelentősen bővítik, módosítják, továbbá a vasúti közlekedéssel is összehangolják annak érdekében, hogy segítsék a belföldi turizmus élénkülését.

Új távolsági autóbuszjáratok indulnak a Balatonhoz Eger, Gyöngyös, Kiskunhalas, Kiskőrös, Dunaújváros, Paks és Komló mellett Salgótarjánból is. A járatok a nyári tanszünetben, június 17. és augusztus 31. között közlekednek majd csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokon reggelente oda (8:05-ös salgótarjáni indulással és 12:42-es balatonlellei érkezéssel), délutánonként vissza irányban (14:10-es balatonlellei indulással és 18:48-as salgótarjáni érkezéssel), a menetidő bő négy és fél óra. A teljes árú jegy – a szükséges pótjeggyel együtt – 4840 forint lesz (egy útra).

A járatok Salgótarjánból a 21-es főúton át, többek között kisterenyei és Pásztó, bejárati úti felszállási lehetőséggel, a főváros elkerülésével, az M3 – M0 – M7 autópályákon expresszjáratként közlekednek, gyors és kényelmes eljutási lehetőséget biztosítanak Siófokon át Balatonlellére – közölte a Volánbusz.

 

Kiemelt archív fotó: Fürdőzők Balatonlellén (Fotó: MTI/Mohai Balázs)