A 65 éven felüliek 8 és 10 óra között kereshetik fel a salgótarjáni piacot

Az elmúlt hetek vásárlói visszajelzéseinek és a kereskedők kérésének megfelelően a salgótarjáni piacot a 65 éven felüliek délelőtt 8 és 10 óra között látogathatják, a 65 éven aluliak pedig az ezen kívül eső időszakokban – jelentette be hétfő esti közleményében Fekete Zsolt. A piac már a keddi napon is ennek megfelelően várja a vásárlókat.

Salgótarján polgármestere emlékeztetett arra, hogy a kormány vidéken, így a megyeszékhelyre érvényesen is visszavonta a kijárási korlátozásokat, de emellett továbbra is érvényben maradtak egyes rendelkezések. A 65 éven felüliek 9 és 12 óra között látogathatják az üzleteket, míg a 65 éven aluliak ezen időszak előtt és után. Ezen felül továbbra is kötelező a másfél méteres távolság megtartása, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a szájmaszk viselése.

A helyi piacok esetében az önkormányzatok a fentiektől eltérő szabályok megalkotására is jogosítványt kaptak, ezzel a lehetőséggel élt a salgótarjáni önkormányzat is. Közleményében Fekete Zsolt hozzátette: a piacon is kötelező a szájmaszk használata.

Salgótarján polgármestere további helyi döntéseket is ismertetett. Szerdán nyit a sportcentrum, de az ottani, illetve a városban máshol található játszótereket továbbra sem lehet használni. Jövő héten hétfőn kinyit majd a sportcsarnok is, a létesítmény használó sportegyesületekkel megkezdik az egyeztetéseket egy olyan időrend felállításáról, ami biztosítja az edzések között az öltözők fertőtlenítését.

Fekete Zsolt azt kérte a salgótarjániaktól, hogy továbbra is legyenek körültekintőek, a vírus terjedése ugyanis nem állt meg. “De kellő figyelemmel, óvatossággal továbbra is megőrizhetjük egészségünket” – tette hozzá.

 

Kiemelt fotó: A salgótarjáni piac (Forrás: Vásárcsarnok és Piac, Salgótarján (stpiac) | Facebook)