96 éve város Salgótarján

1922. január 27-én a település akkori képviselő-testülete a Belügyminisztérium rendelete alapján rendezett tanácsú várossá nyilvánította Salgótarjánt, polgármesternek pedig dr. Förster Kálmánt választotta meg.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata január 26-án, pénteken délután 14 órától koszorúzási ünnepséget tart a Kohász Művelődési Központnál a várossá nyilvánítás 96. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Beszédet mond Huszár Máté alpolgármester, közreműködnek a Zenthe Ferenc Színház Stúdiójának tagjai és a Bányász-Kohász Fúvószenekar.

Január 27-én, szombaton 16:30-kor a Dr. Förster Kálmán Emlékparkban folytatódnak majd az évfordulóhoz kapcsolódó programok, ahol a város első polgármesterének szobránál helyezik el a tisztelet virágait.

Szombaton 17 órától a meghívott vendégek díszünnepségen vehetnek részt a József Attila Művelődési Központ színháztermében, ahol Fekete Zsolt polgármester mond majd ünnepi beszédet. A hagyományok szerint itt adják majd át a városi kitüntetéseket is, így a díszpolgári címet, illetve többek között a Pro Urbe és Pro Arte díjakat is. A díszünnepséget a Salgótarjáni Városi Televízió élőben közvetíti.

 

Kiemelt archív fotó: A város első polgármesterének szobrát 2012 nyarán avatták fel (MTI Fotó: Komka Péter)