62 embert várta melegedőbuszokban a kolóniatűz eloltását a Jónásch-telepen

 

Kigyulladt tegnap késő este Salgótarjánban a Jónásch-telepi Határ úton egy többlakásos kolóniasor középső lakása. Az épületsorról hatvankét embert kísértek a melegedőbuszra a tűz oltásának idejére, közülük három személyt a tűzoltók menekítettek ki. A tűzben senki nem sérült meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

A harminc négyzetméteres helyiségben a felhalmozott szemét kapott lángra. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és a tűzzel érintett épületrészből egy propánbutángáz-palackot és egy kutyát mentettek ki épségben. A kiégett ingatlanrész lakatlan volt, a kolóniasor további lakásaiban hatvankét ember él, őket a tűzoltás idejére a Karancs Speciális Mentőszolgálat által biztosított melegedőbuszokon helyezték el. Közülük ötvenkilencen önerőből, hárman pedig a tűzoltók segítségével hagyták el ideiglenesen otthonukat.

A lángokat több vízsugárral oltották el az egységek, majd átvizsgálták az összes lakást, hogy meggyőződjenek arról, hogy a lángok nem terjedtek tovább. Miután az illetékes szolgáltatók visszaállították a közműveket a tűzzel nem érintett lakásokba, mindenki visszatérhetett az otthonába.

 

Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság