33 kilométernyi főút felújítása kezdődött meg Nógrádban

 

69 milliárd forintos hazai forrásból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A felújítások miatt még több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést – tájékoztatta honlapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítások elvégzésére megkötött szerződések alapján Nógrád megyét érintően a 21-es számú Hatvan-Somoskőújfalu elsőrendű főút, a 22-es számú Rétség-Salgótarján másodrendű főút és a 23-as számú Kisterenye-Tarnalelesz másodrendű főút fenti térképen jelölt szakaszainak felújítására adja át a munkaterületet ütemezetten, amelynek alapján több mint 33 km hosszan, mintegy 3,2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés. A kivitelezéssel a 22-es úton már találkozhatnak az autósok, megkezdődött az út felmarása.

A munkálatok során a szükséges vastagságú aszfaltréteg terítésén túl az autóbuszmegállók felújítása, az árkok, padkák, átereszek és hidak javítása is megtörténik. A közlekedésbiztonság javítására forgalomcsillapító szigetek újulnak meg Endrefalván és Szalmatercsen, ezen kívül újak épülnek Érsekvadkert, Salgótarján és Kisterenye belterületén. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.

Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.