300 ajánlást kell összegyűjteniük a jelölteknek

Illusztráció!

A Salgótarjáni Helyi Választási Iroda (HVI) tájékoztatása szerint a polgármesterjelölt-állításhoz legalább háromszáz választópolgár ajánlása szükséges.

A HVI korábban már jelezte az ajánlással kapcsolatos tudnivalókat, miszerint “a településen választójoggal rendelkező állampolgár 2016. január 25-ig ajánlóíven ajánlhat jelöltet. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, de egy jelöltre csak egy érvényes ajánlást tehet.

A Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság (HVB) ezidáig öt ülést tartott. Az elsőn az időközi polgármester-választás időpontjának kitűzése és az időközi választás határnapjainak megállapítása volt a napirend. A többi alkalommal – hetente egyszer – jelölő szervezetek nyilvántartásba vételi kérelmeiről döntöttek. Ezidáig a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Magyar Munkáspárt, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Tarjáni Városlakó Egyesület jelölő szervezet nyilvántartásba vételét fogadták el. A HVB következő ülését 2016. január 8-án délután tartja majd.

A salgótarjáni időközi polgármester-választással kapcsolatos bejegyzéseink ide kattintva olvashatóak.