28 millió forint támogatás érkezik a Zenthe Ferenc Színházhoz

Egy pénteken közzétett lista szerint 18 millió forint működési támogatást ítélt meg a Zenthe Ferenc Színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Balog Zoltán miniszteri keretből további 10 millió forint támogatás érkezik a társulathoz.

Többek között a minősítéssel nem rendelkező színházak és táncművészeti szervezetek jutottak most működési jellegű támogatáshoz. Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója a 3100.hu megkeresésére elmondta: minden évben pályáznak erre a támogatásra, változó nagyságrendben, de évről-évre plusz működési forráshoz tudnak így jutni. Ez a támogatás azonban már magasabb, mint az előző években volt – tette hozzá.

Simon Lajos kitért arra is, hogy a Zenthe Ferenc Színház eddigi tevékenységét elismerve éppen néhány napja érkezett a hír, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az általa odaítélhető keretből további 10 millió forinttal segíti tevékenységüket.

Simon Lajos kérdésünkre úgy fogalmazott: a most érkező összesen 28 millió forint jelentős mértékben segíti a színház szakmai munkáját és működését. Hozzátette ugyanakkor, hogy legfőbb céljuk továbbra is a kiemelt előadó-művészeti besorolás és az ezzel járó állami normatív támogatás elérése, mely egy teljesen új fejezet nyithatna az idén hatéves társulat történetében.