21-es négysávosítók: Colas/EuroAszfalt, SWIETELSKY/HE-DO

A 21. számú főút felújított szakasza Jobbágyi közelében (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A Közbeszerzési Értesítőben a három négysávosítandó szakasz közül kettővel kapcsolatban már közzétették a megkötött vállalkozási szerződéseket. Hevesben (Hatvan és Lőrinci között) a SWIETELSKY és a HE-DO, Nógrádban (Szurdokpüspöki és Pásztó között) a Colas és az EuroAszfalt építhetnek. A harmadik, Pásztó és Mátraszőlős közötti szakaszra (Nógrád III.) már korábban kiírt közbeszerzés eredménye egyelőre még nem ismert.

 

Szurdokpüspöki – Pásztó (Nógrád II.)

A szakasz kivitelezésére hat ajánlat érkezett. A nyertes a Colas Út Zrt., az EuroAszfalt Kft. és a Colas Hungária Zrt. hármasának közös ajánlata lett. A beruházást előzetesen 8 milliárd 50 millió forintra becsülték, a szerződött összérték 8 milliárd 37 millió forint lett.

 

Hatvan – Lőrinci (Heves I.)

A szakasz kivitelezésére nyolc ajánlat érkezett. A nyertes a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a HE-DO Kft. közös ajánlata lett. A beruházást előzetesen 7 milliárd 550 millió forintra becsülték, a szerződött összérték 8 milliárd 498 millió forint lett.

 

A kivitelezés műszaki összefoglalóját már korábban megejtettük, ez alábbi bejegyzésünkben olvasható.

 

3100.hu | Így “négysávosul” tovább a 21-es

Így “négysávosul” tovább a 21-es A napokban jár le a kivitelezést elvégezni szándékozók ajánlattételi határideje a 21-es számú főút négynyomúsításával kapcsolatos munkákra. A “Heves I.”, “Nógrád II.” és “Nógrád III.” szakaszokkal az M3 csomópontjától egészen a Tar közelében található Sztupa térségéig (az ott már most is négysávos szakasz északi végéig) egybefüggően négysávossá válik Kelet-Nógrád főútvonala.

 

Kiemelt fotó: A 21. számú főút felújított szakasza Jobbágyi közelében (MTI Fotó: Komka Péter)