2021-ben újra érintheti Nógrád megyét a Tour de Hongrie

Szándéknyilatkozatban rögzítette Balassagyarmat önkormányzata, hogy újfent rajthelyszínként szeretne szerepelni a város a Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körversenyen. Ezt Csach Gábor polgármester jelentette be.

A magyar körön az 1920-as, 1930-as években volt rajthelyszín Balassagyarmat, ezt követően tavaly újra az Ipoly-parti városból indult az egyik szakasz, a mezőnyben a helyi profi versenyzővel, Rózsa Balázzsal.

A 2019-es Tour de Hongrie balassagyarmati rajtja (Fotó: Tdh.hu/Vanik Zoltán)
A 2019-es Tour de Hongrie balassagyarmati rajtja (Fotó: Tdh.hu/Vanik Zoltán)

Eisenkrammer Károly versenyigazgató közölte: jövőre május 12. és 16. közötti időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba a magyar kör. Hozzátette: bár ez az időpont a Giro d’Italia második hetére esik, mégis kiváló dátum, mert ekkor kevés más nemzetközi kerékpárverseny van a naptárban, a magyar szervezők célja pedig az, hogy átvegyék a Kaliforniai Körverseny “helyét” a csapatok naptárában. A verseny útvonalát decemberben jelentik be.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere hozzátette, reményeik szerint a verseny újbóli fogadására irányuló terveiket a reményeik szerint nem fogja felülírni a koronavírus-járvány.