Több mint 200 millió forint értékben kezdődhetnek fejlesztések Mátranovákon

 

Mátranovákra már biztosan megérkezik 200 millió forintnyi pályázati forrás, de további célok megvalósítására is támogatást remélhet a település – mondta Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a településen szombaton, a VII. Vargánya Fesztiválon.

 

Mátranovákon 70 millió forintból történik komplex vízrendezés, 84 millió forintból valósul meg egyes középületek energetikai korszerűsítése, 42 millió forintot pedig a fogorvosi és védőnői szolgálat fejlesztésére fordítanak. Becsó Zsolt azt mondta: Bodor Ernőné polgármesterrel közösen megoldást találnak a művelődési ház felújítására is, melyre szintén támogatást kaphat majd a település.

Hozzátette: amint a szentkúti bekötőúton felújítást végző munkagépek ott befejezik a kivitelezést, Mátranovákon lesz a következő feladatuk. Az útfelújítás mellett közlekedésbiztonsági megoldásokat is kialakítanak majd a Bombardier környékén, a munkagépek napokon belül megjelenhetnek a településen.

 

Szombaton immáron hetedik alkalommal rendezték meg Mátranovákon a Vargánya Fesztivált. A hagyományos júniusi esemény fellépői között a helyi óvodások, iskolások és művészeti csoportok mellett a 3+2 Együttes élő koncertjén és Retro Bulin szórakozhattak az érdeklődők. A programot kispályás focibajnokság, aerobik, illetve motoros és quados kaszkadőr bemutató is színesítette, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési road show-ja részeként pedig többen raliautós élményautózásban is részesülhettek. A település lakóit az önkormányzat egy jóízű ebédre vendégelte meg, a gyermekek kifulladásig játszhattak ingyenesen az ugrálóvárban és a körhintán, a programon bemutatkozott a Miskolci Gombász Egyesület és Karancs Speciális Mentőszolgálat is. Mátranovákon tavaly indították el a helyi lakosok elismerésének sorozatát: amíg 2016-ban a település legjobb sportolóit, addig idén a legügyesebb alkotókat, kézműveseket köszöntötték a rendezvény részeként.

 

Kiemelt fotó: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Bodor Ernőné polgármester (Forrás és további képek: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)