178 főt tud befogadni a salgótarjáni nézőtér

Közös szabályokat vezet be a nézők ültetésével kapcsolatban a József Attila Művelődési Központ és a Zenthe Ferenc Színház.

Simon Lajos színházigazgató portálunknak elmondta: Balogh Katalinnal, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjével egyeztetve hozták meg az új intézkedéseket. Bár az előadások nagy része nem marad el, a nézőszámot korlátozni fogják. A kedd este bejelentett szigorítások értelmében a színházakban, mozikban és sporteseményeken is csak minden harmadik ülőhelyet lehet elfoglalni, közvetlenül egymás mögötti székeken pedig nem ülhetnek nézők.

Így az eredeti 560 helyett 178-an férnek el a városközponti épület színháztermében.

Vannak olyan előadások, amelyekre már lényegesen több jegyet értékesítettek, mint ahány nézőt be lehet engedni. Ilyen például a Nikola Tesla – Végtelen energia című produkció, melyet így egy későbbi időpontra halasztottak, hogy senki se maradjon le róla. Ezt valószínűleg jövő tavasszal fogják pótolni, a már megvásárolt jegyek érvényesek az új időpontra, de vissza is válthatóak. Az eddig megváltott bérletek (és helyre szóló jegyek) esetében az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik majd.

A mostani szigorításokon túl a szeptember elején meghozott intézkedések is érvényben maradnak. A nézők továbbra is csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be az intézménybe, illetve kötelező a maszkviselés és a kézfertőtlenítés is – tette hozzá Simon Lajos.

 

3100.hu Fotó: A salgótarjáni színházteremben már kialakították az új ültetési rendet