16,5 kilométernyi nógrádi mellékút újulhat meg

Illusztráció! (Forrás: Pixabay)

 

16,5 kilométernyi nógrádi mellékút felújítása előtt nyílt meg a lehetőség, összesen 1 milliárd 800 millió forint értékben. Az erről szóló Kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg – hangzott el a Rádió Focus helyi hírblokkjában.

 

A TOP gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztési forrásából összesen kilenc megyei mellékút felújítására jut forrás. Egy kilométeren újul meg a Szanda és Terény közötti út, több mint másfél kilométeren a “régi 21-es” Mátraverebély közelében, négy kilométernyi felújítás kezdődhet majd Vanyarc és Kálló között. 2,8 kilométeren újul meg Pusztaberki, egy kilométeren Palotás bekötőútja. Több mint két kilométeren végeznek felújítást a Patakról Érsekvadkertre vezető úton, egy-egy kilométeren újul meg a Felsőtold és Zsunypuszta, illetve az Alsótold és a Bableves Csárda közötti útszakasz. Közel két kilométeren végeznek majd útfelújítást Hasznos és Mátrakeresztes között is.

 

A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2017-ben kezdődhet meg a kivitelezés ebben az “első csomagban” – tette hozzá a Rádió Focus kérdésére Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője. Kiemelte: első csomagról van szó, mivel a most futó Európai Uniós költségvetési ciklus forrásainak terhére ezt egy második kör is követi majd, illetve más pályázati lehetőségek segítségével kifejezetten a négy- és ötszámjegyű nógrádi mellékutak egy részének felújítására is hamarosan sor kerülhet.

 

Forrás: Rádió Focus

Kiemelt fotónk illusztráció!

1 Comment