15 év fegyház várhat a galgagutai gyilkosra

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 45 éves galgagutai férfival szemben, aki pénzszerzés céljából megölte idős szomszédját – közölte Bóna Gyula.

A megyei főügyész ismertetése szerint az italozó életmódot folytató, munkanélküli vádlott alkalmi munkákból és ismerősöktől kapott kölcsönökből próbált megélni. A férfi 2020 áprilisában elhatározta, hogy 89 éves, egyedül élő szomszédjától szerez pénzt. A teraszon ülő, idős nőt hátulról, észrevétlenül közelítette meg, majd többször fejen ütötte őt a magával vitt seprűnyéllel. Bár az ezzel okozott sérülések nem voltak komolyak, az asszony a súlyos pszichés terhelés miatt életét vesztette: halálát heveny szívmegállás okozta. A férfi ezután átkutatta a sértett otthonát, ahonnan 12 ezer forinttal távozott.

A férfi több mint egymillió forintot lopott el a nő otthonából (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
A férfi több mint egymillió forintot lopott el a nő otthonából (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Később azonban visszatért, ekkor pedig az egyik szekrényben több mint 1.300.000 forintot talált, melyet ugyancsak magával vitt. Az ügyészség vádiratában fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, továbbá a férfival fizettetné meg a mintegy 6.400.000 forintnyi bűnügyi költséget is. Amennyiben a vádlott beismeri bűnösségét, az ügyészség indítványa alapján 15 év fegyházbüntetésre számíthat. 

 

Kiemelt fotó: A férfi kétszer is átkutatta az idős nő házát (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)