13 nógrádi település kapott fejlesztési támogatást a kormánytól

 

Mint arról korábban beszámoltunk: a kormány az egyes települési önkormányzatok feladatainak támogatása érdekében a költségvetést érintő előirányzat-átcsoportosításokról döntött még az ünnepek előtt. Ennek a döntésnek az eredményeképpen Salgótarján 1,5 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutott.

 

3100.hu | 1,5 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Salgótarjánba

A támogatásról szóló döntés a Magyar Közlönyben jelent meg. 1,5 milliárd forintot fordíthat a város a közösségi e-mobilitás elindítására, belterületi utak, járdák, felújítására, a városi tanuszoda energetikai fejlesztésére, toronyszálló kialakítására, a Karancs és az Aknász utak felújítására és a Bányamúzeum frontfejtésének felújítására.

 

A megyeszékhelyen kívül több nógrádi település is forrásokhoz jutott.

  • Mátraverebély önkormányzata 96 millió forintból valósíthat meg útfelújításokat.
  • Érsekvadkerten 12 millió forintot költhetnek belterületi útfelújításra.
  • Balassagyarmat városa 10 millió forintot költhet térfigyelő kamerák telepítésére.

3,7 és 10 millió forint közötti összegek érkeznek kisebb feladatok megvalósítására. Cereden ebből az ivóvízminőség-javítási programhoz kapcsolódó üzempróba történhet meg (5 millió forint), Felsőpetényben az óvodát (10 millió forint), míg Ipolyvecén a közösségi házat újítják fel (10 millió forint). Magyarnándorban is önkormányzati ingatlanok felújítása valósulhat meg (5 millió forint), Nézsán belterületi útfelújítás (10 millió forint), Patvarcon az óvoda felújítása és hivatal tetőfelújítása történhet meg (8 millió forint). Szécsényfelfaluban óvoda-felújításra és belterületi útfelújításra (10 millió forint), Szentén az óvoda, a bölcsőde és a konyha felújítására (8 millió forint), Szilaspogonyban önkormányzati épület felújítására és energetikai korszerűsítésére (3,7 millió forint), továbbá Szirákon az óvoda felújítására (10 millió forint) költhetik a kormányzati támogatást – olvasható a Magyar Közlönyben közzétett döntési listában.

 

Rádió Focus nyomán