1,2 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Bátonyterenyére

Ipari parki területek fejlesztése, bővítése, továbbá útépítés is megvalósul a támogatás segítségével.

Nógrád Megye Önkormányzata több ízben is számot adott már a nemzeti stratégiai fejlesztési program részét képező Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megvalósításának szakaszairól, a Nógrád megyét érintő felhívások eredményeiről. Erről itt és itt írtunk korábban. A Széchenyi 2020 (2014-2020) programozási időszakban 41 milliárd forint megyei forráskerettel rendelkező Terület- és Településfejlesztési Operatív Program eredményes megvalósítása Nógrád megye számára kiemelt fontossággal bír, mely feladatellátásban Nógrád Megye Önkormányzata meghatározó szerepet tölt be. A hatékony munka eredményeként a megyei közgyűlés már 27 milliárd forint értéket meghaladó TOP-forrás előtt nyitotta meg a megvalósítás útját.

 

Az Irányító Hatóság 2017. október 2-ai tájékoztatása értelmében, megszületett a döntés a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. által benyújtott támogatási kérelemről. A döntés értelmében a projekt 100 százalékos támogatást nyert. A beruházás keretén belül 1 milliárd 204 millió forint értékben valósulhat meg a Zagyva és vasút közötti ipari terület kialakítása.

Ezt az eredményt – a szereplők közötti konstruktív együttműködésen alapuló – hosszú előkészületi munka előzte meg, melyben jelentős szerepet vállalt Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és Bátonyterenye polgármestere, Nagy-Majdon József is – közölte Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldalán azt is közölte: a fejlesztés részeként épül meg az Ipari Parkot (illetve így a 21-es főutat) a városközponttal összekötő út is.

 

Kiemelt fotó: Bátonyterenye látképe (Forrás: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook)