Zajlik az adventi programsorozat Salgótarjánban

A Fő téren álló “Mindenki Karácsonyfája” átadásával, az adventi gyertyák meggyújtásával, a sportcsarnokban megtartott hagyományos jótékonysági családi rendezvénnyel és a városrészenként külön megszervezett karácsonyváró programokkal elkezdődött az év végi ünnepi időszak Salgótarjánban.

Az önkormányzat, illetve a város ifjúsági és kulturális intézményei idén is érdekes, tartalmas programok sorozatát kínálják az ünnepre hangolódáshoz. Koncertek, színházi előadások mellett vidám szabadtéri rendezvények és közösségi programok biztosítják a karácsonyi hangulatot – foglalta össze az önkormányzat.

Több száz kisgyermeknek és szüleiknek szerzett örömet a “Mi van a puttonyban?” című cirkuszi gálaműsor, amit Mikulás napján tartottak a Városi Sportcsarnokban. Az önkormányzat szervezésében megtartott jótékonysági rendezvény tombolahúzásán hasznos ajándékokat és játékokat sorsoltak ki, de a Télapó minden gyermeknek hozott egy kis édességet és a fellépő artisták segítségével bárki kipróbálhatta a pónilovaglást vagy kérhetett cirkuszi arcfestést is.

A kemerovói adventi roadshow helyszínére szintén sokan látogattak ki, ahol Dániel Zoltán alpolgármester elmondta, hogy a városrészi adventi programoknak pontosan az az egyik célja, hogy összehozza az egy helyen élő embereket. Az alpolgármester szerint 2014-től jelentős lépéseket tett a város önkormányzata ennek érdekében és példaként említette a népszerű kemerovói családi nap újraindítását is. Az alpolgármester a rendezvények céljáról úgy fogalmazott:

ne csak egymás mellett élő szomszédok legyünk, hanem ismerjük egymást, alkossunk valódi közösséget.

Karácsonyi hangulatot teremtő közösségi programokkal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, meleg teával és süteménnyel Salgótarján több pontján várják szeretettel a város lakóit a programok szervezői a hónap hátralévő részében is.