Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak a saját anyjára támadó férfival szemben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 45 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki édesanyját egy partvissal bántalmazta, hogy tőle a megtakarított pénzét megszerezze. A korábbi sajtóhírek alapján egy dejtári férfiról van szó.

A közös háztartásban élő vádlott és 79 éves édesanyja között évek óta feszült volt a viszony amiatt, hogy a férfi gyakran italozott és az anyjától rendszeresen erre kért pénzt. A férfi tavaly augusztusban ittasan megfenyegette édesanyját, követelte tőle az asszony saját temetésére félrerakott pénzét (hogy abból külföldre utazzon nyaralni), majd az idős nő gyógyszereit összeszedte és kukába dobta, a vérnyomásmérőjét pedig összetörte. Végül egy partvissal két alkalommal, a fején meg is ütötte az idős nőt olyan erővel, hogy a partvis nyele el is tört.

Az idős nő a bántalmazás következtében a beszerzett szakértői vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett, azonban a súlyosabb sérülés elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető. Mindezek után a férfi újra megfenyegette a rémült édesanyját, hogy “agyonveri, kivégzi, ha nem adja oda a pénzét”.

A sírva fakadót nőt végül ott hagyta a lakásban, az idős asszony így tudott elmenekülni és segítséget kérni a szomszédoktól. A követelt pénz nem mellesleg nem is volt az idős asszonynál, azt takarékbetétkönyvben tartotta, ami pedig a lányánál volt megtalálható és erről a férfi is tudott.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltását indítványozott vádiratában.

 

(Kiemelt fotónk illusztráció!)