Véget ért a Közgépalánták Versenye

Három hónapon át tartó vetélkedősorozat végén izgalmas döntővel zárult az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Közgépalánták Versenye. A megyei vetélkedőt a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 8. osztályosokból álló csapata, a Forintfalók nyerte.

Az Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ezúttal is 7-8. osztályos tanulók körében hirdetett vetélkedőt a közgazdaságtan, az ügyvitel, a gazdasági informatika, a logisztika és a turisztika témakörében. Az interneten zajló selejtezőkből négy fordulót követően 12 csapat vehetett részt a végső küzdelemben.

A napokban tartott döntőn népszerűek voltak az iskola képzési profiljából például a turisztikai ágazatra vonatkozó kérdések. Itt többek közt a nógrádi várak képek és leírás alapján történő felismerése is szoros versenyt hozott: első helyen végül a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 8. osztályosokból álló csapata, a Forintfalók végzett, második helyezett SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának Pénzügyőrök elnevezésű csapata, harmadik pedig a Bartók Térségi Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézményének Kossuth nevű csapata lett. Az első három helyezett csapat tagjai a tárgyjutalmak, könyvutalványok és cukrászdai meghívások mellett elismerő okleveleket és meghívást kaptak a Táncsics Napok záróünnepségére, melyen a középiskola diákközössége előtt vehetik majd át a győzteseknek járó vándorserleget.

A döntő végeredménye:
1. Forintfalók (Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium)
2. Pénzügyőrök (SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskola)
3. Kossuth (Bartók Térségi Általános Iskola Kossuth Lajos Tagintézménye)
4. Piggy Bank (Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium)
5. Eszes Ezresek (Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium)
6. Szuperhősök (Cogito ÁMK Dr. Krepuska Géza Általános Iskola)
7. Nekünk 8.(a) (Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
8. Money-8 (SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskola)
9. Négyzetgyökerek (Ságújfalui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
10. Észbontók (Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
11. Etesi violák (Etesi Általános Iskola)
12. Kazárinégyes (Aba Sámuel Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

Az immár nyolcadik Közgépalánták Versenyének színvonalas megrendezéséhez és a döntőn résztvevő csapatok jutalmazásához adományokkal, felajánlásokkal a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Fekete Bárány Étterem, a Konyakozó Pub és Pizzéria, a G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, a Viessmann Modelgyártó Kft., a Sziklai Export-Import Kft., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapest bank Zrt., az Erste Bank Zrt. valamint a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. járult hozzá – közölte a Salgótarjáni Szakképzési Centrum.

 

(Fotók: Salgótarjáni Szakképzési Centrum)