Várja a segítő szavazatokat a Sakkozzuk ki! akciócsoport

 

Jelenleg vezeti az Önkéntes Központ Alapítvány Önkéntességért Díj 2016 közönségszavazását a salgótarjáni Sakkozzuk ki! akciócsoport. A kiírás célja az önkéntesség terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó közösségek és civil szervezetek elismerése, a szavazás az Önkéntes Központ Alapítvány Facebook oldalán zajlik.

 

Kelemen Tímea, az akciócsoport részéről a Rádió Focus kérdésére elmondta, hogy amennyiben a közönségszavazást és az ezzel járó százötvenezer forintos támogatást sikerül megnyerniük, akkor a korábban az egykori Rákóczi Általános Iskolához tervezett szabadtéri fotókiállítás ötletüket valósítanák meg. Ennek helyszíne azonban még nem rögzített, akkor születik majd döntés, ha sikerül elnyerni a támogatást.

 

 

A szabadtéri kiállítás lényege az lenne, hogy egy rendelkezésre álló, nagyobb falfelület dekoratív festését követően a város kiemelkedő fotósainak munkáit láthatnák az arra járók. Az internetes szavazás november 7-én 18 óráig tart. A salgótarjáni közösség mellett Nógrádból a Litkei Közösség Építő Csoportra is lehet voksolni. A szavazási lehetőség ide kattintva érhető el.

 

Néhány példa abból, amit a Sakkozzuk ki! akciócsoporthoz kapcsolódóan írtunk az elmúlt hónapokban:

 

3100.hu | Százötven önkéntes munkálkodott az iskola kiszínezésén

Kiszínezték a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézményének, korábbi nevén a Gagarin Általános Iskola fehér falait. A salgótarjáni Sakkozzuk ki! Akciócsoport a Let’s Colour Magyarország pályázatán megnyerte a közönségszavazást, ezzel pedig a szakmai támogatást és az alapanyagot is a munkához.

 

3100.hu | Rendhagyó “street-art” és jótékonysági akciót tartottak vasárnap Salgótarjánban

A graffiti nem feltétlenül a városkép megrontója! Ezzel a technikával készültek hatalmas falfestmények április 17-én, Salgótarjánban a Múzeum téren, a “Sakkozzuk ki! – akciócsoport” szervezésében.

 

3100.hu | Helyből jeles! – székeket dekoráltak a lokálpatrióta önkéntesek

Két tucat önkéntes munkálkodott szeptember 5-én, a jótékonyság világnapján annak érdekében, hogy mosolyt csaljanak a salgótarjáni, hátrányos helyzetű gyerekek arcára. A “Sakkozzuk ki!” akciócsoport második programjának keretében a Gyermekvédelmi Központból valamint a Bóna Kovács Károly Általános Iskola és Diákotthonból kölcsön kapott székeket újították fel és dekorálták ki a salgótarjáni lokálpatrióták, “Helyből jeles!”

 

Kiemelt fotó forrása: Sakkozzuk ki! akciócsoport