Van jelentkező az üresen álló salgótarjáni élelmiszerboltok újranyitására

Az önkormányzatnak és a képviselő-testületnek is fontos kérdés a főként peremkerületi üzletek újranyitása – közölte a legutóbbi közgyűlési ülésen Fekete Zsolt polgármester Szabó Csaba önkormányzati képviselő kérdésére.

A képviselő annak okán vetette fel a témát, hogy a városvezetők legutóbbi közgyűlési ülés óta eltelt időszakban végzett tevékenységét összegző beszámolóban Fekete Zsolt jelezte: tárgyalt a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel, továbbá a Coop-pal is “egyeztetett egy üzlethelyiség esetleges újranyitásáról”. Mint megfogalmazta: mindannyian tudjuk, hiányoznak ezek az üzletek a város ellátásából, sokan panaszkodnak a kialakult helyzet miatt.

Fekete Zsolt úgy fogalmazott: a Palóc Nagykereskedelmi Kft. bedőlése után az önkormányzat haladéktalanul kereste a tárgyalási lehetőséget a céggel és a felszámolóval is annak érdekében, hogy érdeklődő piaci szereplő esetén minél előbb újra kinyithassanak az érintett üzletek. A polgármester jelezte azt is: tárgyalásokat folytattak többek között az Acélgyári úti és a Fáy András körúti üzlethelyiségekkel kapcsolatban is. Kiemelte: van jelentkező a salgótarjáni üzlethelyiségek újranyitására. Fekete Zsolt hozzátette azt is: a felszámolási eljárással kapcsolatos, folyamatban lévő egyik törvényességi vizsgálat lezárultával, “a remények szerint minél korábban” újra tudnak majd nyílni az üzlethelyiségek.

Ez mind a munkahelyteremtés, mind a településrészek élelmiszer-ellátása szempontjából kiemelten fontos kérdés – húzta alá a polgármester.

 

A bérleményekben előbb nyílhatnak újra élelmiszerboltok

A 3100.hu által megkérdezett szakértő rámutatott: a salgótarjáni üzlethelyiségek legtöbbje a felszámolás alá került cég tulajdonában van (mint az az általunk összeállított térképen is látható), ezért lehet lassabb ezen esetekben egy-egy másik piaci szereplő által az újranyitás. Egyértelműen könnyebb a helyzet ott, ahol bérleményekben üzemeltette boltjait a Palóc Nagykereskedelmi Kft. korábban. Ahogyan a bátonyterenyei és pásztói példák is mutatják, ezen esetekben gyorsabban tudnak újranyitni a boltok.