Vádemelés a férfi ellen, aki egy alternatív valóságban írta meg eladó ülőgarnitúrájáról szóló hirdetését

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki internetes hirdetéssel ejtette tévedésbe a sértettet. Közleményükből kiderül: a valóságban lényegében minden az ellenkezője volt, mint amit a vásárlás előtt felvázolt a vevőnek.

 

A vádlott még az év elején egy

néhány hónapos, megkímélt állapotú, nagyméretű, kisállat- és dohánymentes lakásból származó ülőgarnitúrát

kínált eladásra az egyik internetes hirdetési portálon. A hirdetésre jelentkezett sértett élettársa telefonon egyeztetett a hirdetővel az ülőgarnitúra méreteiről, aki egy e-mailben az ülőgarnitúra méreteit a valósnál jóval nagyobbnak írta le.

A vádlott és a sértett magállapodása után a futárszolgálat leszállította a bútort a sértett bátonyterenyei lakására, ahol a sértett – anélkül, hogy kibontotta volna a küldeményt – utánvéttel kifizette a megegyezés szerinti 83.290 forint vételárat, amit a szállítási díj levonása után a vádlott meg is kapott. Másnap csomagolta ki a bútort, ekkor észlelte, hogy a termék semmiben nem felel meg a hirdetésben szereplő, illetve a vádlott által neki megadott adatoknak:

több éve használt és kisebb méretű, emellett kiégetett és állatszőrrel szennyezett volt.

A vevőnek okozott több mint 80 ezer forintos kár azóta sem térült meg. A vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását, valamint az okozott kár megtérítését és a felmerült bűnügyi költségek megfizetését indítványozta.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!