Vádat emeltek a férfi ellen, aki rátámadt egy buszsofőrre

3100.hu Fotó: A kijelzők már "megtanulták" az új cégnevet

 

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség közölte: közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat egy 25 éves férfi ellen, aki röviddel feltételes szabadságra bocsátása után ittasan bántalmazott egy buszsofőrt.

 

A vádlott még tavaly októberében került feltételes szabadságra egy garázdaság miatt kiszabott szabadságvesztésből. December 22-én aztán egy salgótarjáni helyi járati csuklós autóbusz hátsó részében utazott két barátjával, akikkel ittas állapotban italoztak, kiabáltak, egyikük pedig ittassága miatt még hányt is a buszban.

Az autóbusz vezetője a következő buszmegállóban a viselkedésük miatt leszállásra szólította fel a társaságot, de a vádlott hangoskodva megtagadta a leszállást és ruhájánál megragadta a sofőrt. A buszsofőrnek az agresszív vádlottat sikerült a hátsó ajtón letolnia a járműről, a férfi azonban lerántotta a sértettet a járdára, ahol háromszor ököllel fejen ütötte.

A buszsofőr – aki a Büntető Törvénykönyv értelmező rendelkezése alapján közfeladatot ellátó személynek minősül, így fokozott jogi védelemben részesül – fejsérüléseket szenvedett. Mivel a rovott múltú férfi a bűncselekményt feltételes szabadsága alatt követte el, a cselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba került és jelenleg is így várja a tárgyalását.

A különös visszaesőként elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a férfi akár hét és fél év börtönbüntetést is kaphat. Az ügyészség a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása mellett indítványozta azt is, hogy a vádlottat ne lehessen feltételesen szabadságra bocsátani. Amennyiben a Salgótarjáni Járásbíróság a férfit bűnösnek mondja ki, a büntetés kiszabásán túl köteleznie kell őt a nyomozás során felmerült 141 ezer forint bűnügyi költség és a bíróságon keletkező további bűnügyi költségek megfizetésére is.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!