Vádat emelnek a számszeríjas orvvadásszal szemben

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség orvvadászat és lopás kísérlete miatt emelt vádat egy salgótarjáni férfi ellen, aki a kertje végében alakított ki vadászlest, ahonnan számszeríjjal vadászott.

A vadászati jogosultsággal nem rendelkező vádlott egy vadászlest, valamint takarmányszóró helyet és vaditatót alakított ki salgótarjáni családi házának hátsó kertjében annak reményében, hogy a kiszórt szemes kukoricára megjelenő vadakat – vaddisznó illetve más nagyvadfaj egyedeit – elejtse. A vadászat megkönnyítése érdekében az erdővel határos tisztás kapujára egy kötöző drótot erősített, aminek meghúzásával a vadászlesből is be tudta zárni a területet. A kapun kívül és belül is kukoricát szórt a földre, majd a takarmánnyal becsalogatott vadakat már a körbezárt területen lőtte le számszeríjával.

2016. június 24-én késő este aztán a tulajdonában lévő, tiltott vadászati eszköznek minősülő számszeríjjal egy házilag készített, kétélű heggyel szerelt nyílvesszőt lőtt a területre érkező vaddisznóra. A nyílvessző azonban csak súrolta az állat testét, majd végül a szomszédos ház falába fúródott.

Ez után a férfit a rendőrök elfogták, a lakóhelyén megtartott házkutatáson pedig a nyomozók egy számszeríjat, nyílvesszőket, valamint több csomag húst találtak meg és foglaltak le. A férfi ellen most orvvadászat és lopás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség, az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd ítéletet.

 

(Kiemelt fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)