Újabb túlméretes szállítmány indul útnak Salgótarjánból szombaton este

Sorozatban a negyedik – ebben a körben az utolsó -, három kamionra felrakodott szállítmány indul útnak Salgótarjánból szombaton (2017. november 4.) este. A vegyipari felhasználásra legyártott tartály(darab)ok most kicsit kisebbek mint az előzőekben: 7 méteres átmérő helyett ezek most “csak” 6 méteresek.

 

Ez várhatóan megkönnyíti majd a szállítmánnyal való haladást is – mondta el kérdésünkre Agócs Tibor, a szállítmányozó cég vezetője. Zagyvarónán, az egykori erőmű környékén, illetve a vízválasztói tavaknál található támfal közelében volt a korábbi alkalmakkor a leglassabb a haladás, mivel mindkét szakaszon van olyan pont, ahol a 7 méter széles szállítmány mellett kevesebb mint 5 centiméter maradt az áthaladásra. Agócs Tibor hozzátette: a korábbi alkalmakra visszamenőleg és a mostani szállításhoz előre is köszönetet mond a nógrádi lakosságnak és a közlekedőknek, hiszen mindenhol és mindenkitől konstruktív hozzáállást tapasztaltak.

 

A rendőrségi felvezetéssel közlekedő szállítmány ezúttal is a Salgótarján, Rákóczi út – Pintértelep – Mátraszele – Mátraterenye – Pétervására útvonalon hagyja el a megyét. Az útvonalra eső falvak – így Mátraszele és Mátraterenye lakosságát is arra kérik – hogy ezen az estén, 18 óra után ne parkoljanak a szállítmány közlekedési útvonalán a jellemzően szűkebb úttesten, illetve járdán.

A szállítmány, melyet Tiszaújváros felé visznek, az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. (közismertebb nevén a korábbi Vegyépszer) gyárában készült. A cégnél korábban már tettünk egy látogatást, amikor egy összesen 110 tonnás égetőmű berendezéseit gyártották le több darabban, elemei egyenként 10 és 55 tonna közöttiek voltak. Erről itt írtunk.