Újabb 40 millió forint rendkívüli támogatást kap Salgótarján

 

A Belügyminisztérium decemberi döntéseit lajstromozó táblázat ma jelent meg a kormány honlapján.

 

A megyeszékhely önkormányzatának októberben egyszer már megítéltek ebből a forrásból 118 millió forintot, támogatást igényelni azonban évente két alkalommal lehet. Ezzel a lehetőséggel élve adta be újabb igényét a városvezetés, melyre most 40 millió forintot ítéltek meg. Ez az év végi utolsó döntési kör ötödik legmagasabb támogatási összege.

Ettől jóval kisebb mértékben, de támogatásban részesülnek Mohora, Nagylóc, Nógrádmegyer, Nőtincs és Szanda települések is. A decemberi első döntési körben Nógrádból Szécsény kapta a legmagasabb összeget, 20 millió forintot. Akkor az Ipoly-parti város mellett további 52 megyei település jutott rendkívüli forráshoz – hangzott el a Rádió Focus ma délutáni helyi hírblokkjában.

 

193 millió forint a múzeumnak és a könyvtárnak

A közművelődési intézmények 2017-es támogatásáról is döntési listát tett közzé a kormány a napokban – Nógrád megyébe több mint 250 millió forint érkezik. A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum 99 millió forint támogatást kap, míg a Balassi Bálint Megyei Könyvtárhoz 94,1 millió forint érkezik. A Salgótarjánba ilyen célra érkező összeg megfelel az előző évek támogatási nagyságrendjének.

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum számára 27,2 millió forintot, a Pásztói Múzeum és az Oskolamester Ház részére 18,5 millió forintot ítéltek oda. A csesztvei Madách Imre Emlékház 7 millió forintot, a Hollókői Tájház 6,4 millió forintot, a horpácsi Mikszáth Kálmán Emlékház 4,7 millió forintot, a Bánki Szlovák Nemzetiségi Kiállítás pedig 1,3 millió forintot kap működéséhez.