Tűzoltók “repítették” el a beteg gyermekekhez a Mikulást

Idén nem lehetett oka panaszra a Mikulásnak, Nógrád megye területét ugyanis még a legtöbb helyen mindig hó borítja – a rénszarvasszánok gond nélkül tudtak közlekedni. A városon belül viszont az előző sok-sok évhez hasonlóan ismét tűzoltók juttatták el az ősz szakállút a kórházak gyermekosztályaira.

Piros tűzoltóautóra cserélte szánját a Télapó Salgótarjánban és Balassagyarmaton ma délelőtt – tűzoltók segítettek neki ugyanis eljutni a Szent Lázár Megyei Kórház és a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályaira. Salgótarjánban a hagyományokhoz hűen ismét kihasználta a tűzoltók nyújtotta egyedi lehetőséget és lépcsőzés vagy kéményben ereszkedés helyett a magasból mentő gépjárművel, az ablakon át érkezett meg a harmadik emeletre.

A gyermekosztályokon – mind Salgótarjánban, mind Balassagyarmaton – hatalmas szeretettel fogadták az öreg pirosruhást a kisbetegek, mosolyaikért cserébe pedig egy kis édességet és pár kedves szót kaptak. A Mikulás a fertőző osztályon fekvő betegeket sem hagyta ki, sőt a koraszülött osztály picurkáit is meglátogatta.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagyon fontosnak tartja, hogy évről évre egy kis boldogságot varázsolhasson azoknak a gyermekeknek az életébe, akik Mikulás ünnepét a kórházban kényszerülnek tölteni. A tűzoltók pedig bíznak abban, hogy látogatásukkal egy órára elfeledtették a gyermekekkel problémáikat, betegségüket, gyógyulásuk pedig mihamarabb eredményes lesz.

 

(Forrás és fotók: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)