Tűzifával csalnak, az Ipoly Erdő Zrt.-re hivatkoznak

Az Ipoly Erdő Zrt. közleményben hívja fel a térségi lakosság figyelmét arra, hogy tudomásuk szerint az elmúlt időszakban csalók azzal kerestek meg magánszemélyeket, hogy az erdészet nevében tűzifa szállítására vonatkozó ajánlatokat tegyenek és arra tíz százalék előleget kérjenek.

Azt ígérték, hogy az előleg fejében a tűzifát az Ipoly Erdő Zrt. három napon belül házhoz szállítja a megrendelőknek. Az erdészet tudomására jutott az is, hogy a teljesítés késlekedése miatti számonkéréskor a csaló arra hivatkozik, hogy az Ipoly Erdő Zrt. nem teljesítette a megrendelést.

A vállalat felhívja a lakosság figyelmét, hogy nem alkalmaz üzletkötőket a tűzifa-értékesítés érdekében, ilyen megbízást nem adott sem magánszemélyeknek, sem vállalkozásoknak.

Az erdészettől tűzifát kizárólag szervezeti egységeiktől, közvetlenül lehet beszerezni. Az Ipoly Erdő Zrt. feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnál az ügyben és arra kéri a térség lakosságát is, hogy ha ilyen ajánlatot kapnak, jelezzék azt az illetékes rendőrségen.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!