Több nógrádi vonalon is szünetel a vonatközlekedés a kidőlt fák miatt

Több nógrádi vonalon is szünetel a vonatközlekedés a kidőlt fák miatt, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon is késésekre kell számítani hétfő este – közölte a Mávinform sajtóügyletese az MTI-vel.

 

Kavalecz Imre elmondta: a Vác-Balassagyarmat vonalon, Szokolya és Diósjenő között fa, a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon Szécsény és Nógrádszakál között pedig vasúti telefonoszlop dőlt a pályára, emiatt ezeken a szakaszokon szünetel a vonatközlekedés. Ezeken a vonalakon a Mávinform szerint csak kedd hajnalban állhat helyre.

Szintén kidőlt fa miatt késnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza fővonalon, ahol Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között zárja el fa az egyik vágányt, a szerelvények 15-20 perces késéssel közlekednek.

 

Frissítés!

A Mávinform tájékoztatása szerint Szécsény és Nógrádszakál között újraindult a vonatközlekedés 19 órakor, az oszlopot eltávolították, így a vonat tovább haladhatott. Szokolya és Diósjenő között is eltávolították a kidőlt fákat, így 21 óra körül újraindult a vonatközlekedés ezen a vasúti szakaszon is.

Hozzátették: a feltorlódások miatt hétfő este és éjjel csak késve érnek a végállomásukra a vonatok. Várhatóan kedd hajnalra teljes mértékben helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés az érintett nógrádi szakaszokon is.

 

Kiemelt fotó: Vihar Salgótarján felett (MTI Fotó: Komka Péter)