Testvére házának felújítására költötte a vendégház kialakítására nyert támogatást egy nő Csécsén

A Balassagyarmati Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki a vendégház kialakítására elnyert állami támogatást testvére házának felújítására fordította.

A nő 14 millió 122 ezer forintot nyert a vendégház kialakítására, mellyel a testvére tulajdonában lévő csécsei ház felújítását, bővítését, és abban szálláshely kialakítását kívánta megvalósítani. A kifizetés után a hatóság több alkalommal is helyszíni ellenőrzést tartott, és megállapították, hogy az ingatlanban nem szállóvendégek, hanem a vádlott és családja lakik. A nő ezt azzal indokolta, hogy saját háza kiégett, lakhatatlanná vált. Ilyen azonban nem történt, valójában az említett ingatlant albérletbe adta ki.

A vendégkönyvben vendégek is szerepeltek, akikről a vizsgálat kiderítette, hogy nem valódi szállóvendégek voltak, hanem a vádlott meghívására oda érkező rokonok, akiknek a szállásért nem kellett fizetniük. A házat soha nem üzemeltették vendégházként, így a nőt kötelezték a jogosulatlanul felvett teljes összeg visszafizetésére.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)