Szombaton és vasárnap is túrákhoz lehet csatlakozni

Szombaton a Novohrad-Nógrád Geopark által szervezett, vasárnap a Zöld Út Természetjárók Egyesülete és a Tarjáni Szabadidősport Klub közösen meghirdetett túrájához lehet csatlakozni Salgótarján környékén.

A Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében a szombati túra résztvevői Eresztvényből indulva meglátogatják majd a Macskalyuki-bányákban épített új és régi kilátókat, ahonnan a somoskői és salgói várak egy irányban láthatóak. Ha nem lesz köd jó fotókat is lehet majd készíteni, az időjárás azt azonban nem befolyásolja majd, hogy a résztvevők megvitassák, valóban a Macskalyukról kapták-e a nevüket macskakövek. A mintegy 12 kilométeres túrához csatlakozókat 2018. január 20-án, szombaton 9 órakor várják a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjában. A programon a részvétel ingyenes.

Vasárnapra “Vadetető túrát” hirdetett meg a Zöld Út Természetjárók Egyesülete és a Tarjáni Szabadidősport Klub. A túrát a Tóstrand – Kercseg-lapos bejárata – Hamincó – Somoskőújfalu – alagút – Eresztvény – Petőfi-sétány – Somoskő – somoskői vadaspark – somoskői buszforduló útvonalon vezetik majd, 11,6 kilométeres, 430 méter szintkülönbségű gyaloglásra lehet számítani. Az ingyenes, nyílt túrához csatlakozókat 2018. január 21-én, vasárnap 9 órakor várják a Toyota Kakuk előtt.

 

Kiemelt fotó forrása: Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont | Facebook / Belső fotó forrása: Zöld Út Természetjárók Egyesülete