Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Szeptember 5-ig még lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

 

Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, azaz előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.

Az írásbeli vizsgák október 13-tól október 27-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák november 9-én kezdődnek, és november 13-án zárulnak. A középszintű szóbeli vizsgák november 20. és 24. között lesznek.

Az őszi vizsgaidőszakban a kijelölt középiskolák és a megyei, fővárosi kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A szervezésre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok listája, valamint a jelentkezés benyújtásához kapcsolódó legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján.

 

Az a vizsgázó, aki tanulói jogviszonnyal nem rendelkezik, jelentkezését a kormányhivatalnak nyújthatja be, a jelentkezési lapot pedig a www.oktatas.hu honlapról töltheti le. A Nógrád Megyei Kormányhivatal a Megyeháza épületében található szervezeti egységénél várja a jelentkezőket (3100 Salgótarján, Rákóczi út 36., 3. emelet, 310-es iroda). Ha a jelentkező középiskolai tanuló, akkor jelentkezési lapját a középiskolájába, vagy a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolák valamelyikébe kell benyújtania, ez esetben az adott intézmény biztosítja számára a jelentkezési lapot.