Szén-monoxid-érzékelő jelzésére és leomlott melléképületfal miatt riasztották a tűzoltókat

Leomlott egy családi ház mögött álló régi melléképület oldalfala tizenhat négyzetméteren péntekre virradó éjjel Salgótarjánban, a Karancs úton. Az épületomlás egy körbekerített magánterületen történt, ezért közvetlen életveszélyt szerencsére nem jelentett. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók körbekordonozták az épületrészt és megtiltották a tulajdonosnak, hogy annak közelébe menjen. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a főépületet nem érintette a káresemény – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy salgótarjáni lakásban a szén-monoxid-érzékelő riasztott ugyanezen az éjszakán. A lakók a lehető legjobb módon cselekedtek: lekapcsolták a fűtőberendezést, azonnal szellőztetni kezdtek, elhagyták a lakást és riasztották a tűzoltókat.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltók műszerei nem jeleztek veszélyes értéket akkor sem, amikor bezárták az ajtókat, ablakokat és újraindították a fűtést, ugyanakkor felhívták a lakók figyelmét, hogy a berendezést mindaddig ne használják újra, amíg szakemberrel nem ellenőriztették azt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a lakás fűtése más módon megoldott volt.