Segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt a Füleki úton halálos balesetet okozó férfi

A salgótarjáni rendőrök a megyeszékhely belterületén fogták el azt a férfit, aki tegnap elgázolt egy nőt, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőröknek a balesetet követően két óra sem kellett hozzá, hogy elfogják azt a 22 éves ságújfalui férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 17 óra után nem sokkal Salgótarjánban, a Füleki úton a kórházbejáratnál egy személygépjárművel felhajtott a járdára és ott elütött egy gyalogosan közlekedő nőt.

A férfi kiszállt a gépjárműből, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Mint azt tegnap a rendőrség gyorsjelentése alapján megírtuk: a baleset következtében a gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A rendőrség már azt is közölte, hogy a férfi a személygépjárművet a tulajdonos engedélye és tudta nélkül vitte el és okozott azzal balesetet. A rendőrök a 22 éves férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. Jármű önkényes elvétele bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett és további más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást ellene – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)