Hazanéző 2016/09.

(Fotó: Multicopter Hungary - Aerial Filming & Photography | Facebook)

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban szeptemberben.

 

Önkormányzat

3100.hu | Kezdeményezik a December 8. tér történelmi emlékhellyé nyilvánítását

Az egykori salgótarjáni sortűz helyszíne, a December 8. tér történelmi emlékhellyé nyilvánítását kezdeményezi a város önkormányzata és a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) országos elnöksége.

3100.hu | Változik a magyar-szlovák határ Somoskőújfalunál és az Ipoly-mentén

Változik a határ Magyarország és Szlovákia között. A területcserére elsősorban az Ipoly folyó vízgazdálkodásának módosítása miatt van szükség.

 

Közélet

3100.hu | Elhunyt Herold László, Salgótarján díszpolgára

Pályája során tanított a régi Közgazdasági Gimnáziumban, igazgatója volt a Madách Imre Gimnáziumnak és a Bolyai János Gimnáziumnak is. 2008-ban díszpolgári címmel tüntették ki Salgótarjánban.

3100.hu | Újra hadrendbe állt a “faros”

Az Ikarus székesfehérvári üzemében 1971-ben gyártott és a Nógrád Volán elődjéhez, a VOLÁN 2. sz. Vállalathoz 1972. február 2-án került, Ikarus 55 típusú – közismert nevén “faros” autóbusz az elmúlt időszakban teljes belső felújításon és részleges külső javításon esett át.

 

Kultúra

3100.hu | Az emberek szeretete ad erőt a Nemzet Színészének

Különleges beszélgetésnek lehetett tanúja a nógrádi megyeszékhely közönsége a város fiatal teátrumának, a Zenthe Ferenc Színház új rendezvénysorozatának debütálásán.

3100.hu | Megnyílt a Medvesi Fotós Maraton kiállítása

Egy látványos táj – 48 óra – 400 fotós – több ezer felvétel. Az idei Medvesi Fotós Maraton röviden, tömören.

 

112

3100.hu | 7 év fegyházbüntetésre ítélték azt a mátranováki nőt, aki sorsára hagyta újszülött kislányát

Megismételt eljárásban is bűnösnek találta és – 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt – 7 évi, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék a most 26 éves mátranováki nőt.

3100.hu | Felfüggesztettet kaphat a nő, aki bezárta a boltjába az adóellenőrt

Hivatalos személy elleni erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség egy 52 éves nővel szemben, aki az üzletben próbavásárlást végző adóellenőrök egyikét bántalmazta, illetve bezárta a boltba.

 

Természet

3100.hu | Pazar légifelvételek is készültek a Medvesi Fotós Maratonon

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Medvesi Fotós Maratont. Állóképek mellett azonban mozgóképeken is csodálatos pillanatokat örökítettek meg a résztvevők.

 

Nógrádból, Nógrádról

3100.hu | Elrendelte a bíróság a csődeljárást a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél

Elrendelte a csődeljárást a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.nél a Balassagyarmati Törvényszék. A bíróság a budapesti Pro Bonum Gazdaságszervező Kft.-t jelölte ki vagyonfelügyelőnek.

 

Kiemelt fotó forrása: Multicopter Hungary – Aerial Filming & Photography | Facebook
CLOSE
CLOSE