Hazanéző 2016/10.

Októberi kilátás a Boszorkány-kőről (Forrás: Medvesi Fotós Maraton | Facebook)

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban októberben.

 

Önkormányzat

3100.hu | 118 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatás Salgótarjánnak

A Belügyminisztérium döntése nyomán 118 millió forint rendkívüli támogatásban részesül Salgótarján önkormányzata a közismertebb (régi) nevén az önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatásának keretéből.

3100.hu | Így voksolt Salgótarján a kvótanépszavazáson

Az aktivitást tekintve Nógrád a megyék átlaga fölött található. A nógrádi szavazásra jogosultak 45,08 százaléka voksolt: 1050 “igen” és 3446 érvénytelen mellett 68322 “nem” szavazatot adtak le.

 

Közélet

3100.hu | Továbbra is az ország legjobb száz középiskolája között a Bolyai

A HVG negyedik alkalommal készítette el a középiskolák és a szakközépiskolák országos rangsorát. Ezúttal (is) csak a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium található meg a legjobb száz között úgy Salgótarjánból, mint Nógrád megyéből.

 

Kultúra

3100.hu | Múzeumi kezelésbe kerülhet Bóna Kovács Károly hagyatékának egy része

A művész gyermekei (egyben kizárólagos örökösei) Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának kívánják ajándékozni a hagyaték egy jelentős részét azzal a feltétellel, hogy a hagyatékrész az önkormányzat fenntartásában működő Dornyay Béla Múzeumhoz kerüljön letétbe, gondozás céljából.

 

112

3100.hu | Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az ivádi gyilkos

Aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék az Ivádon 2015. március 5-én elkövetett emberüléssel vádolt férfit. Az első fokú ítélet nem jogerős.

3100.hu | Parkoló autón ugrált egy német férfi a rendőrkapitányság előtt

Garázdaság és rongálás miatt állította bíróság elé a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség azt a 46 éves német állampolgárt, aki Salgótarjánban a rendőrség épületét és az előtte parkoló autókat is megrongálta.

 

Sport

3100.hu | 25 éves Salgótarjánban a “különös kerékpársport”

1991. június 17-én, a Nógrád Megyei Hírlap aznapi számában jellemezték így az akkor még a legtöbbek számára ismeretlen sportágat, melynek művelői két napra rá egyesületi formába tömörültek.

3100.hu | Hamarosan teljesíthető lesz a “MedvésKör”

MedvésKör elnevezéssel újszerű természetjáró mozgalom indul el a Karancs-Medves térségében. A térség erdeiben kanyargó 63 kilométeres, 1413 méter szintkülönbségű útvonalat gyalog, futva vagy hegyikerékpárral lehet teljesíteni.

 

Természet

3100.hu | Újra pályáznak az egykori Dornyay Turistaház felújítására

A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület egy magyar-szlovák határon átnyúló pályázati forrás lehetőségeit kihasználva újra megpróbálkozik a Dornyay Turistaház (Salgó Menedékház) felújításához szükséges támogatás megszerzésével.

3100.hu | Most akkor medvés a Medves?

Az elmúlt napokban az országos sajtót is körbejárta a hír, miszerint két futó medvé(ke)t látott a Medves-fennsíkon. Az állatok térségbeli jelenléte most már évek óta napirenden lévő kérdés.

 

Kiemelt fotó: Októberi kilátás a Boszorkány-kőről (Forrás: Medvesi Fotós Maraton | Facebook)
CLOSE
CLOSE