Hazanéző 2016/03.

3100.hu Fotó: Salgótarján éjszakai fényei (Fotó: Komka Péter)

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban márciusban.

 

Önkormányzat

3100.hu | Elfogadták Salgótarján költségvetését, Huszár Mátét válaszották alpolgármesternek

A zsúfolásig megtelt közgyűlési teremben az ülés elején esküt tett Fekete Zsolt polgármester, aki nagy fölénnyel nyerte meg február 28-án az időközi önkormányzati választást. Huszár Máté alpolgármester lett.

3100.hu | Így szavaztak Salgótarján városrészei

Az időközi polgármester-választás szavazókörökre lebontott eredményeit elemeztük.

 

Közélet

3100.hu | Magyar Örökség Díj a Határok nélkül című műsor alkotóközösségének, köztük Tarnóczi Lászlónak

Újabb Magyar Örökség Díjakat adtak át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Tarnóczi László a Határok nélkül című műsor alkotóközösségének részeseként kapott elismerést.

3100.hu | 20 éves a Rádió Focus!

Húsz évvel ezelőtt, 1996. március 23-án délben helyi médiatörténeti pillanatnak lehettek fültanúi Nógrád megye rádióhallgatói. Ezen a napon kezdte meg adását a megye első kereskedelmi rádiója, a Rádió Focus.

3100.hu | Salgótarjáni pedagógus az Év Tanára cím dobogóján

Év Tanára cím: A több ezer szavazót megmozgató kampány végén második helyen végzett a salgótarjáni angoltanár, Sulyok Krisztina.

3100.hu | Idén is két salgótarjáni torta a legjobb tíz között

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a “Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

 

Kultúra

3100.hu | Ötvenéves a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ

Idén volt ötvenéves a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ, a jubileumot áprilistól decemberig tartó eseménysorozattal ünnepelték, mely márciusban indult.

3100.hu | Új játszóhelyet avat a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Karinthy Ferenc Dunakanyar című egyfelvonásos színjátékát mutatta be a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, a társulat ezzel az előadással avatta fel új játszóhelyét, a Zenthe Szalont.

 

Sport

3100.hu | Sportos Egészségnap: ahol mindenki mosolyogva fáradt el

Immáron sorrendben ötödik alkalommal rendezte meg a Tarjáni Szabadidősport Klub a Salgótarjáni Sportos Egészségnapot, és ebben az évben immáron egyben Gasztro Napot. A térség lakosságszámához viszonyítva ismét az év egyik legnépszerűbb salgótarjáni sporteseményként rögzíthettük: 1300 résztvevőt regisztráltak.

 

Természet

3100.hu | Madárfotós lesek: szélesvásznú természetfilm élőben

Nyílt napokat tartott a Novohrad-Nógrád Geopark az eresztvényi madárfotós lesekben. Ekkor már öt madárfotós les üzemelt a Medves térségében.

 

CLOSE
CLOSE