Hazanéző 2016/05.

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban májusban.

 

Közélet

3100.hu | Összességében kevesebben, emelt szinten viszont többen érettségiznek Nógrádban

A tavalyinál kevesebb, 1575 diák számára kezdődött meg az érettségi május első hétfőjén Nógrád megyében.

 

Kultúra

3100.hu | Megmenekült a beolvasztástól az acélgyári “Mazsola”

Az egykor a salgótarjáni acélgyárban szolgálatot teljesítő szertartályos tolató gőzmozdony évtizedek óta hozzátartozik Salgótarján főtéri vasútállomásához, így a városkép meghatározó eleme. Májusban társat kapott, a tolatómozdony azóta már felújítva pompázik.

 

Sport

3100.hu | Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Félegyházi Éva

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Csik Ferenc-, Bay Béla-, Kemény Ferenc-, Eszterházy Miksa- és Kerezsi Endre-díjakat, miniszteri elismerő okleveleket, valamint a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját adta át a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban.

3100.hu | Közel száz óvodás mászta a műfalat

Kilencedik alkalommal, ismét jelentős érdeklődés mellett rendezték meg Salgótarjánban a sorrendben kilencedik Óvodás Műfalmászó Találkozót.

 

Salgótarján környékéről

3100.hu | “Köszönjük szépen, elegünk van!”

Ezt üzenték májusban azok a karancsaljaiak, akiknek elegük lett abból, hogy a településen keresztülvezető úton közlekedők közül sokaknak már lassacskán természetes lesz az, hogy nem tartják be a sebességhatárokat. A probléma nem csak Karancsalja sajátja, a Karancs-völgye összes településén tapasztalható.

3100.hu | A magyar blueskirály is belekóstolt a laskába

Az elmúlt években megyénk egyik legnépszerűbb egynapos fesztiváljává nőtte ki magát a Kazári Laskafesztivál és Tócsni Party. Idén újfent bebizonyosodott: nem véletlenül.

 

Nógrádból, Nógrádról

3100.hu | Öt éve szűnt meg a kishatárforgalom Somoskőújfalu és Fülek között

Ezzel egyben Nógrád megye és a Dél-szlovákiai térség közvetlen tömegközlekedési összeköttetése is megszűnt létezni. Se busz, se vonat nem lépi át a határt kistérségi léptékben nálunk.

3100.hu | 43 éves hidegrekord dőlt meg Zabaron

A hűvös nappalt követően országszerte az ilyenkor megszokottnál több fokkal hidegebb volt a Pünkösd utáni éjszaka.

 

Természet

3100.hu | Újabb gyönyörű felvételek Salgótarjánról

Feledi Gergely készített egy újabb csodás videót a városról és környékéről a 3100.hu felkérésére. Salgótarján, napkeltétől napnyugtáig három percben. Ez lett az idei legnézettebb videónk: hamarosan eléri a 14000 megtekintést.

3100.hu | Közel 505 hektárt érintettek a fagykárok Nógrádban

Folyamatosan érkeztek a kárbejelentések a gazdáktól tavaszi fagyok okozta károkkal kapcsolatban. A Nógrád Megyei Kormányhivatalnál kérdésünkre elmondták: 74 kárbejelentést regisztráltak az áprilisi szélsőséges időjárás okozta károkkal kapcsolatban.

 

CLOSE
CLOSE