Hazanéző 2016/06.

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban júniusban.

 

Önkormányzat

3100.hu | A helyi lakosság tervezi meg a Beszterce tér felújítását

Persze egyetlen Beszterce lakótelepinek sem kell tervezőasztalhoz ülnie, ez a szakembercsapat dolga. Ők viszont – bár nem példa nélküli, de még viszonylag új módszerként – a helyi igények teljes körű megismerésével készítik el a felújítás terveit.

 

Közélet

3100.hu | Kigyulladt egy helyi járati autóbusz a Gépipari előtt

Utasokkal teli autóbusz motorterében csaptak fel a lángok a Rákóczi úton, a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola előtti buszmegállóban – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

3100.hu | Melyikre ülnél le a Kálvária megújított padjai közül?

Romantikázós, kávézós, kibékülős – csak néhány példa arra, hogy milyen padok fogadják a Kálvária lépcsőjén felkapaszkodókat. A Speak Smart Salgótarján csoport fiataljai munkálkodtak errefelé.

 

Kultúra

3100.hu | Átadták a városközponti vasúti megállóhely új szobormozdonyát

Az ipartörténet, a képzőművészet és a zene igazi színes kavalkádja volt a Múzeumok Éjszakája Salgótarjánban – a programok része volt a felújított szobormozdony átadása is.

3100.hu | 70 éves a forint

Ebből az alkalomból volt megtekinthető egy időszaki kiállítás a Nógrád Megyei Levéltár épületében fizetőeszközünk történetéről.

 

112

3100.hu | Első fokon, nem jogerős ítéletet hirdettek a salgótarjáni medvekilövés ügyében

Egy kivétellel minden vádlottat bűnösnek talált a Salgótarjáni Járásbíróság a “medvés” ügyként elhíresült büntetőeljárást első fokon lezáró, nem jogerős ítéletében.

 

Sport

3100.hu | Két rekordot hozott a jubileumi Karancs Királya

Aki már járt arra, az tudja: egyszerű gyalogos túrának sem a könnyű a Salgótarján északi városrészében található Toyota Kakuk autószalontól felsétálni a Karancs csúcsára. Júniusban ezt az útvonalat hegyikerékpárosok és hegyi futók versenykörülmények között tették meg, immáron tizedik alkalommal.

 

Természet

3100.hu | Fotók tízezrei viszik hírét a Medves-vidék táji értékeinek

A harmadik alkalommal lebonyolított Medvesi Fotós Maraton alkalmával alsóhangon számolva is minimum több tízezer felvételt készített a program mintegy négyszáz résztvevője.

 

Nógrádból, Nógrádról

3100.hu | Megkezdődött a 21-es újabb három szakaszának négynyomúsítása

Újabb négysávos szakaszok építését kezdték meg júniusban a 21-es főúton Nógrád és Heves megyében. A három új szakasz mintegy 15 kilométeren készül el 2018 májusára, a beruházási érték nettó 22 milliárd forint.

3100.hu | LEGO-elemekből is felépítették az Ófalut

Hollókő, az élő falu mindig megújul – most éppen legóból. A hollókői Palóc Játszóház és a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. közös projektjében a legnépszerűbb építőkockákból készítették el az 1987. óta az UNESCO világörökségi listáján szereplő Ófalu legismertebb részletét.

 

CLOSE
CLOSE