Hazanéző 2016/07.

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban júliusban.

 

Önkormányzat

3100.hu | 604 szelektív hulladékgyűjtő konténer áll a lakosság szolgálatába

Kikerültek a konténerek a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás területének összes szelektív hulladékgyűjtő szigetére. A 151 hulladékgyűjtő szigetre 604 darab konténer került.

 

Közélet

3100.hu | Százötven önkéntes munkálkodott az iskola kiszínezésén

Kiszínezték a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézményének, korábbi nevén a Gagarin Általános Iskola fehér falait. A salgótarjáni Sakkozzuk ki! Akciócsoport a Let’s Colour Magyarország pályázatán megnyerte a közönségszavazást, ezzel pedig a szakmai támogatást és az alapanyagot is a munkához.

3100.hu | Dr. Bercsényi Lajos: “Önök többet adnak magukból”

Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a hivatás képviselőit Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban. Az ünnepségen sor került a városi, kórházi és szakdolgozói kamarai kitüntetések, elismerések átadására is.

3100.hu | Ismét a víz volt az úr a városban

A széllel és nagy mennyiségű csapadékkal járó zivatar júliusban sem kímélte Nógrád megyét, a viharral összefüggésben rengeteg helyszínre riasztották a tűzoltókat. A legtöbb bejelentés Salgótarjánból érkezett.

 

112

3100.hu | Viperával ütött, gázfegyverrel lőtt egy férfi a városközponti szórakozóhely teraszán – Videóval!

Az esetet követően a 25 éves férfit rövid időn belül elfogták a salgótarjáni rendőrök. A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy Salgótarján belvárosában egy szórakozóhely teraszán gázpisztollyal lövöldöznek.

3100.hu | Hét autót rongáltak meg a Beszterce-lakótelepen

A rendőrség ügyeletére érkezett a bejelentés, miszerint Salgótarján egyik kertvárosi övezetében több parkoló autót is megrongáltak. Olvasóinktól megtudtuk: az eset a Beszterce-lakótelepen történt.

 

Sport

3100.hu | Hadfi Gréta védte az U16-os válogatott kapuját az Európa-bajnokságon

A Salgótarjáni Strandépítők KC fiatal játékosát beválogatták a korosztályos strandkézilabda-válogatottba. Kapusteljesítményével Hadfi Gréta is hozzájárul a lánycsapat ötödik helyezéséhez.

3100.hu | Vírusfertőzéssel is megküzdve 19. lett Barta Luca az ifjúsági öttusa Világbajnokságon

A magyar versenyzőkön végigsöprő vírusfertőzés igencsak befolyásolta az eredményeket az ifjúsági A korosztályú öttusázók limericki világbajnokságán, így dicséretes, hogy a leánycsapat a nem várt nehézség ellenére is a negyedik helyen zárt.

 

Természet

3100.hu | Gyönyörű felvételeken Kazár, Kishartyán és a Páris-patak völgye geológiai értékei

A Duna-Tisza köze és az Északi- középhegység helyi védett területei címet viselő dokumentumfilmben gyönyörű felvételeken tűnik fel a kazári riolittufa-eróziós felszín, a kishartányi Kőlyuk-oldal és a Nógrádszakál melletti Páris-patak völgye.

3100.hu | “Erdőben otthon vagyunk!”

Az Ipoly Erdő Zrt. – nem mellesleg remekül eltalált – jelmondatát vettük kölcsön abból az alkalomból, hogy kiderült: továbbra is Nógrád az ország leginkább erdő által borított megyéje. Ezt a frissen közzétett Erdőleltár adatai mutatják.

 

CLOSE
CLOSE