Hazanéző 2016/08.

 

Az év végéhez közeledve visszatekintünk Salgótarján 2016-os évére. Minden hónapból tíz hírt emelünk ki, naponta egy összeállítással jelentkezünk december 31-ig. Ez történt a városunkban augusztusban.

 

Önkormányzat

3100.hu | Megkezdődött a város rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos forrás felhasználása

Salgótarján önkormányzata 9,2 milliárd forintos kerettel gazdálkodik a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból. A zagyvarónai óvodában elindult kivitelezéssel megkezdődött ennek a keretnek a felhasználása.

 

Közélet

3100.hu | Idén is salgótarjáni cukrász-remekmű lett az Ország Tortája

A 2015-ös év után idén is a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda készítette el azt a tortát, melyet Magyarország Tortájának választott a szakmai zsűri! A nyertes az Őrség zöld aranya fantázianevet viseli.

3100.hu | Állami kitüntetésben részesült Gabora János

Csak a kétségbevonhatatlan teljesítmény az, ami a nemzeti büszkeség aranyfedezetét biztosítja – jelentette ki Lázár János, amikor a Pesti Vigadó épületében állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át augusztus 20. alkalmából.

3100.hu | 22 éve játszottunk határok nélkül

1994. augusztus 14-én mutatta be a Magyar Televízió a Játék Határok Nélkül azon epizódját, melyben a salgótarjáni csapat szerepelt. A mieink Rómában, a Claudius téren, az akkoriban igen népszerű televíziós vetélkedősorozat szezonbeli ötödik fordulójában szerepeltek.

 

112

3100.hu | Több millió forintot lopott el egy salgótarjáni nő

A rendőrségi felvételek alapján az ellopott összeg meghaladja a négymillió forintot. Egy 40 éves salgótarjáni nőt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

3100.hu | Televíziót loptak, aztán visszavitték a fiatalok

Ennek ellenére is vádemelési javaslattal fejezték be a három fiatalkorú ellen folytatott eljárást a salgótarjáni rendőrök.

 

Sport

3100.hu | A salgótarjáni strandkézilabdázók lényegében már megnyerték az összeurópai sorozatot

Megnyerte az Európai Strandkézilabda Sorozatot (EBT – European Beach Handball Tour) a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi csapata.

3100.hu | Feljutott a Szuperligába a Salgótarjáni Teke Klub

Salgótarján tekecsapata korábban sohasem szerepelt még a sportág legmagasabb osztályában. A Péti MTE legyőzésével ősztől válogatott sportolók, világbajnokok lettek a salgótarjáni csapattagok ellenfelei között a Szuperligában.

 

Természet

3100.hu | Tudod milyen kőzet van a házatok alatt?

A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet megmondja! Salgótarján belvárosában például nagy eséllyel folyóvízi agyag, aleurit (más néven kőzetliszt), homok és kavics elegye vagy folyóvízi-mocsári aleurit, homok-homokkő, kavics-konglomerátum és barnakőszén.

 

Nógrádból, Nógrádról

3100.hu | Gőzerővel halad a 21-es négysávosítása

A 21. sz. főút mindhárom szakaszán, közel 15 kilométer hosszan Heves és Nógrád megyében is gőzerővel folyik a munkavégzés – közli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 

CLOSE
CLOSE