Salgótarjáni KSE – Jöhet a harmadik győzelem!

A hétvégén második mérkőzését is megnyerte Egerben a Salgótarjáni KSE Férfi B zöld csoportban szereplő kosárlabdacsapata. Hétközi mérkőzésen, szerdán este a Bajai Bácska FKE érkezik a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokba.

 

Egy harmadik negyedbeli (és negyedik negyed eleji) kilengéstől eltekintve a Salgótarjáni KSE kosárlabdacsapata már azt az arcát mutatta, melyet Ughy Albert is elvár játékosaitól. A vezetőedző a Nógrád Megyei Hírlapnak úgy fogalmazott:

Végre van miért dicsérni a csapatot, hiszen az első félidei játékunk ma szinte tökéletesre sikerült. A védekezésünk nagyon jól összeállt ekkor, s így a támadójátékunk is sokkal gördülékenyebb volt. A félidőben azt kértem, hogy ugyanígy folytassuk, s ne kényelmesedjünk bele a meccsbe, a harmadik negyedben mégis ez történt, amit kihasználva felzárkóztak az egriek. A záró felvonásban viszont újra szépen összeálltunk, s mindent egybevetve megérdemeltem szereztük meg a két pontot. Jó volna, ha az első félidőben produkált játékot a folytatásban ki tudnánk tolni a mérkőzések teljes idejére, s ha a fiúk is elfogadnák, hogy a későbbiekben sem az egyéni “hőstettekkel”, hanem az ehhez hasonló egységes csapatteljesítménnyel lehetünk majd igazán sikeresek.

Egerben 11-21-es első, majd 9-21-es második félidővel tette egyértelművé a Salgótarjáni KSE csapata a mérkőzés végkimenetelét, a félidei 20 kapott pont és emellett a 42 dobott figyelemre méltó. Ebből azonban a harmadik negyedben és a negyedik játékrész elején összesen 14 egységet dolgozott le az egri csapat, mire a salgótarjániak újra rátaláltak első félidei önmagukra. A siker csapatszinten is szép és kiegyensúlyozott lett: Jakab 14, Csapai és Surmann Péter 11-11, Surmann Gábor, Joó és Olasz 10-10-10 pontot rakott a közösbe. A csapat és a meccs legjobbja – az első fordulóhoz hasonlóan – ezúttal is Surmann Péter lett, aki pontjai mellett szedett 5 lepattanót, szerzett 2 labdát, adott 3 gólpasszt és kikényszerített 6 hibát is.

EKE Eger KOK SE – Salgótarjáni KSE : 54 – 79

 

Hétközi meccsen jön a folytatás

A folytatás a Bajai Bácska FKE ellen következik. A salgótarjáni csapathoz hasonlóan az aktuális ellenfél is kettőből kettő győzelemmel kezdte a szezont. Dániel Tamás klubmenedzser úgy fogalmazott:

Egy olyan Baját fogadunk, amelyik a tavalyi önmagához képest tudott fejlődni, hisz’ ott mindig jó kosárlabda oktatás folyik. Mivel ők is megnyerték az első két mérkőzésüket, így akár azt is mondhatom, hogy rangadóra készülünk. Tartani azért nem tartunk tőlük, de természetesen tiszteljük a tudásukat, amit leginkább azzal tudunk kimutatni, hogy kőkeményen odatesszük magunkat az első perctől az utolsóig. Ha így lesz, akkor nem lehet kétséges, hogy ki nyer, de ismét csapatként kell játszanunk ehhez.

A mérkőzést 2017. szeptember 27-én, szerdán 19 órakor kezdik majd a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.

 

(Kiemelt fotó forrása: Salgótarjáni Kosárlabda SE | Facebook)