Salgótarjánban is tanácsadói ügyfélpontot nyitott az MNB

Salgótarjánban és Kecskeméten bővült új ügyfélpontokkal a Magyar Nemzeti Bank támogatásával működő Pénzügyi Tanácsadói Irodahálózat, a pénzügyi fogyasztóvédelmet ellátó intézmény a tervek szerint hamarosan országos szolgáltatói hálózattá bővülhet.

 

A jegybank közleménye ismertette, hogy a pénzügyi tájékoztatást biztosító irodák megnyitását nyílt közbeszerzési eljárás előzte meg. A nyertes szolgáltatók 2018. július végéig látják el feladatukat, ezt követően a jegybank újabb pályázatokkal biztosítja a folyamatos ügyfélkiszolgálást. Az ingyenes lakossági szolgáltatást Salgótarjánban a Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség látja el. A levélben, telefonon, elektronikusan és személyesen is elérhető tanácsadók többek között a pénzügyi tájékozottság és tudatosság növelésében, valamint a pénzügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó kérdésekben segítik a fogyasztókat – írták.

Az MNB felidézte, hogy a négy együttműködő pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezet immáron összesen 13 megyeszékhelyen segíti a fogyasztókat, szakembereik emellett 17 városban tartanak rendszeresen pénzügyi előadásokat és tanácsadást – Nógrádban például Pásztón. Az MNB tervei szerint minden megyeszékhelyen létesülnek pénzügyi tanácsadói irodák, a már működő intézmények működését pedig folyamatosan figyelemmel kísérik. Elérhetőségükről és nyitva tartásukról az MNB honlapján lehet tájékozódni – áll a közleményben.

 

MTI nyomán
Kiemelt grafika forrása: www.mnb.hu