Robbanóanyagokat állított elő két fiatal Mátramindszenten – Videóval!

Egy 18 éves mátramindszenti férfit és egy 17 éves dorogházi fiatalkorút fiút fogtak el pénteken – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást velük szemben.

 

A Terrorelhárítási Központ felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től kezdődően készítettek és tartottak maguknál engedély nélkül különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a 18 éves férfi mátramindszenti lakóhelyén. A település külterületén különböző robbantásokat is végeztek.

 

 

 

A nyomozók a megtartott házkutatások alkalmával – az elsődleges tűzszerész szaktanácsadói vélemény alapján – különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint azok előállításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a lefoglalt anyagok, tárgyak egy részét a helyszínen megsemmisítették.

A nyomozók a férfit és fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki, ők a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök a 18 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására is.

 

Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság